Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Een euro per Domknuffel voor de Dom!

Wij van KECK&LISA hebben het geluk om elke dag naar de Dom te mogen kijken, althans momenteel naar de steigers. Als echte Utrechtse onderneming zijn wij ook zeker trots op de Dom. Wij willen dan ook graag ons steentje bijdragen aan de restauratie en hebben daarom een Domknuffel ontworpen! Voor elke verkochte Domknuffel doneren we één euro voor de restauratie van de Domtoren. De knuffel is te koop in onze winkel of online via: https://www.keckenlisa.nl/winkel/knuffel-domtoren/.

Nachtrit van Dom tot Dom

Op zaterdag 26 oktober start de wintertijd en verzamelen wielrenners van Utrecht en omgeving zich als de schemer valt op het Domplein. In een groot peloton van goed verlichte racefietsen rijden we de stad uit richting de Utrechtse Heuvelrug.

Fiets mee met deze avontuurlijke Nachtrit en draag bij aan het fonds voor de verlichting van de iconische Domtoren.

Lichtjesparade te fiets

Als op zaterdag 26 oktober de schemer valt start de tocht door de mooiste wijken van Utrecht in een parade van vrolijk verlichte fietsen. Met deze Lichtjesparade vieren Utrechters samen de schoonheid van de verlichte stad en halen we geld op voor de verlichting van de iconische Domtoren. Wij dagen iedereen uit zijn of haar fiets zo mooi mogelijk te verlichten en versieren en met de hele familie, vriendengroep, straat of wijk aan te sluiten.

De Ronde van Utrecht

Zondag 23 juni vindt De Ronde van Utrecht plaats. Op de Maliebaan strijden wielrenners in verschillende klassen om de titel ‘Kampioen van Utrecht’.

Schakel je liever een tandje lichter? Fiets dan eerst de uitgepijlde toertocht om de stad Utrecht en aanschouw bij terugkomst op de Maliebaan de ontknoping van De Ronde van Utrecht.

In samenwerking met Giant Store Utrecht wordt onder de toertocht- en wedstrijddeelnemers van De Ronde van Utrecht een spiksplinternieuwe Giant Contend 1 verloot! Steun de restauratie en win die mooie fiets!

Inschrijven doe je hier!

Smartlappenfestival 2018

Het Smartlappenfestival ging in 2018 de samenwerking aan met stichting Utrechts eigenDom. Deze werd begin oktober door wethouder Victor Everhardt bezegeld door het plakken van een grote Smartlappenpleister op de Dom. De samenwerking bestaat onder andere uit de actie met Dom Blondje, een typisch Utrechts speciaalbiertje dat tijdens het festival opnieuw wordt geïntroduceerd. Van ieder verkocht Dom Blondje gaat een deel naar de renovatie van de Domtoren. Proost!

Zo zetten we samen onze schouders onder de renovatie van de Dom. 

€ 1105

Gift afscheid Paulus Jansen

Bij zijn afscheid vroeg wethouder Paulus Jansen zijn gasten te doneren voor de renovatie van de Domtoren. Er is een prachtig bedrag opgehaald!

€ 847

Dom Blondje

Tijdens het Smartlappenfestival werd het nieuwe echt Utrechtse Dom Blondje bier geïntroduceerd! Een Dom Blondje is lekker zacht, fruitig en hoppig met een lichtdroge afdronk. Een percentage van de opbrengst wordt gebruikt voor het oplappen van de Dom!

Het Dom Blondje is te verkrijgen bij Eetcafé de Poort, Jozef eten & drinken, Grand Café Lebowski, Willem Slok, Ouwe Dikke Dries en Café de Stad.