Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Keys of Light

Keys of light: speel piano en laat de Dom stralen met betoverende projecties: 15 oktober - 21 december Domplein

Met Keys of Light kun je de Dom al pianospelend op een unieke manier in de schijnwerpers zetten. Keys of Light is een interactieve piano-installatie. Een samenspel tussen muziek, licht en architectuur. Iedereen die op de piano speelt, zorgt met elke noot en elke toetscombinatie voor een betoverende projectie op onze Domtoren. Kortom: iedereen speelt zijn eigen show!

Lichtjesparade te fiets

Als op zaterdag 26 oktober de schemer valt start de tocht door de mooiste wijken van Utrecht in een parade van vrolijk verlichte fietsen. Met deze Lichtjesparade vieren Utrechters samen de schoonheid van de verlichte stad en laat je zien dat je geeft om de iconische Domtoren. Wij dagen iedereen uit zijn of haar fiets zo mooi mogelijk te verlichten en versieren en met de hele familie, vriendengroep, straat of wijk aan te sluiten.

Nachtrit van Dom tot Dom

Op zaterdag 26 oktober start de wintertijd en verzamelen wielrenners van Utrecht en omgeving zich als de schemer valt op het Domplein. In een groot peloton van goed verlichte racefietsen rijden we de stad uit richting de Utrechtse Heuvelrug.

Fiets mee met deze avontuurlijke Nachtrit en draag bij aan het fonds voor de verlichting van de iconische Domtoren!

Benefietdiner in de Domkerk

Meer dan 350 gasten zijn op dinsdag 15 oktober 2019 in de Domkerk bij het eerste benefietdiner waarvan de opbrengst is bestemd voor de restauratie van de Domtoren. Ze zijn de gasten van ondernemers die voor deze bijzondere avond samen 45 tafels hebben geboekt onder het motto: ‘Onze EigenDom, daar geven we om!’ Daarnaast is deze avond ook de officiële première van het voor Nederland unieke klank- en lichtspel ‘Keys of Light’.

Nedal Utrecht Night Run

De Stichting Onze EigenDom –en dus de restauratie van de Domtoren- is op 22 november het goede doel bij de 'Nedal Utrecht Night Run'! De inschrijving voor deze tweede editie van dit sfeervolle hardloopevenement (de deelnemers lopen in het donker, voorzien van looplampjes) is inmiddels geopend.

Creatieve aanlichting
Het parcours meet acht kilometer en voert door de stad, waarbij de renners onderweg muziek en bijzondere lichteffecten tegenkomen. Net als vorig jaar wordt het evenement afgesloten met een gezellige afterparty. Ook dit keer wordt de Utrecht Night Run ondersteund door het Utrechtse aluminiumbedrijf Nedal. Samen met de deelnemers, die bovenop het inschrijfgeld een extra bedrag doneren, draagt deze sponsor bij aan het realiseren van een creatieve aanlichting van de Dom. Daardoor komt de pracht van dit Utrechtse icoon na de restauratie nog beter tot zijn recht!

Inschrijving geopend: Het is vanaf nu mogelijk in te schrijven voor de sfeervolle en avontuurlijke Nedal Utrecht Night Run. Inschrijven kan via: www.utrechtnightrun.nl.

Een euro per Domknuffel voor de Dom!

Wij van KECK&LISA hebben het geluk om elke dag naar de Dom te mogen kijken, althans momenteel naar de steigers. Als echte Utrechtse onderneming zijn wij ook zeker trots op de Dom. Wij willen dan ook graag ons steentje bijdragen aan de restauratie en hebben daarom een Domknuffel ontworpen! Voor elke verkochte Domknuffel doneren we één euro voor de restauratie van de Domtoren. De knuffel is te koop in onze winkel of online via: https://www.keckenlisa.nl/winkel/knuffel-domtoren/.

De Ronde van Utrecht

Zondag 21 juni 2020 vindt De Ronde van Utrecht plaats. Op de Maliebaan strijden wielrenners in verschillende klassen om de titel ‘Kampioen van Utrecht’.

Schakel je liever een tandje lichter? Fiets dan eerst de uitgepijlde toertocht om de stad Utrecht en aanschouw bij terugkomst op de Maliebaan de ontknoping van De Ronde van Utrecht.

Inschrijven doe je hier!

Smartlappenfestival 2018

Het Smartlappenfestival ging in 2018 de samenwerking aan met stichting Utrechts eigenDom. Deze werd begin oktober door wethouder Victor Everhardt bezegeld door het plakken van een grote Smartlappenpleister op de Dom. De samenwerking bestaat onder andere uit de actie met Dom Blondje, een typisch Utrechts speciaalbiertje dat tijdens het festival opnieuw wordt geïntroduceerd. Van ieder verkocht Dom Blondje gaat een deel naar de renovatie van de Domtoren. Proost!

Zo zetten we samen onze schouders onder de renovatie van de Dom. 

€ 1105

Gift afscheid Paulus Jansen

Bij zijn afscheid vroeg wethouder Paulus Jansen zijn gasten te doneren voor de renovatie van de Domtoren. Er is een prachtig bedrag opgehaald!

€ 847

Dom Blondje

Tijdens het Smartlappenfestival werd het nieuwe echt Utrechtse Dom Blondje bier geïntroduceerd! Een Dom Blondje is lekker zacht, fruitig en hoppig met een lichtdroge afdronk. Een percentage van de opbrengst wordt gebruikt voor het oplappen van de Dom!

Het Dom Blondje is te verkrijgen bij Eetcafé de Poort, Jozef eten & drinken, Grand Café Lebowski, Willem Slok, Ouwe Dikke Dries en Café de Stad.