Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Keys of light: speel piano en laat de Dom stralen met betoverende projecties

Met Keys of Light kun je de Dom al pianospelend op een unieke manier in de schijnwerpers zetten. Keys of Light is een interactieve piano-installatie ontworpen door Mr. Beam. Een samenspel tussen muziek, licht en architectuur. Iedereen die op de piano speelt, zorgt met elke noot en elke toetscombinatie voor een betoverende projectie op onze Domtoren. Kortom: iedereen speelt zijn eigen show!

Programma

Het lichtspektakel op de Dom kun je elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag bewonderen vanaf het Domplein in Utrecht. Elke dinsdag treden pianoleerlingen uit Utrecht op. Op donderdag, vrijdag en zaterdag openen we om 19.00 uur met een pianoconcert van 20 minuten, daarna is er tot 21.00 uur alle ruimte om je talent te laten zien en horen op de interactieve piano. Op diverse avonden worden speciale concerten gegeven door bekende en minder bekende pianisten. Houd de website in de gaten voor actuele informatie.

  • Dinsdag 17 december 18.00 - 22.00 - Pianoleerlingen: Muziek Voor Ieder Kind o.l.v. Jesse Brouwer
  • Donderdag 19 december 17.00 - 22.00 - Open Piano met om 19.00 pianist Alexander Ullman 
  • Vrijdag 20 december Eindshow Keys of Light met tussen 17.00 en 22.00 een uitgebreide line up van oude bekenden en nieuwe muzikanten: Kim Jaeger, Moos de Walle, Mirte Bulsink, Lotte van den Dikkenberg, Margreet Markerink, Lucas van Dijk, Aurelia Wurfbain, Inge Lamboo, Joep Boode, Edo van der Velde en Emma van Ameijde

Bekijk hier het volledige programma 

Stichting Utrechts EigenDom

Keys of Light is een initiatief van de Stichting Utrechts EigenDom, die financiële bijdragen wil werven voor de restauratie van de Domtoren. Eerste doel van de stichting is geld op te halen voor de kunstzinnige aanlichting van de Domtoren.

Licht
spektakel
op de Dom

15 okt - 20 dec
18.00 - 21.00 | DI - DO - VR - ZA

aanmelden pianisten

Wil je zelf spelen op de interactieve piano-installatie Keys of Light? Dat kan op de volgende manieren:

  • Volg je pianoles? Vraag dan je docent om het aanmeldformulier voor muziekscholen/cultuurhuizen in te vullen en kom optreden met je medeleerlingen.

aanmelden

  • Ben je gevorderd of (semi)professioneel pianist? Dan kun je je aanmelden om op donderdag, vrijdag of zaterdag te openen met een concert van 20 minuten. 

Voor aanmeldingen, mail naar: n.smulders@zimihc.nl

 

Doneren 

De Dom staat in de steigers voor een omvangrijke restauratie. Om onze trots ook na de restauratie te laten stralen hebben we een nieuwe lichtinstallatie nodig. Samen kunnen we daarvoor zorgen. Met jouw donatie draag je bij aan de nieuwe, prachtige verlichting van onze Domtoren.

Doneren

Initiatiefnemers

Keys of Light is een initiatief van Utrechts EigenDom die financiële bijdragen werft voor de ingrijpende restauratie van de Domtoren de komende jaren. Eerste doel van de stichting is geld op te halen voor een kunstzinnige aanlichting van de toren na de restauratie. Om het evenement mogelijk te maken, heeft Utrechts EigenDom samengewerkt met CMU, Hoog CatharijneKF Hein Fonds, Elise MathildeMr. Beam, ZIMIHC, O-utrecht

Programmering Keys of Light

 

  • Dinsdag 17 december 18.00 - 22.00 - Pianoleerlingen: Muziek Voor Ieder Kind o.l.v. Jesse Brouwer
  • Donderdag 19 december 17.00 - 22.00 - Open Piano met om 19.00 pianist Alexander Ullman 
  • Vrijdag 20 december Eindshow Keys of Light met tussen 17.00 en 22.00 een uitgebreide line up van oude bekenden en nieuwe muzikanten: Kim Jaeger, Moos de Walle, Mirte Bulsink, Lotte van den Dikkenberg, Margreet Markerink, Lucas van Dijk, Aurelia Wurfbain, Inge Lamboo, Joep Boode, Edo van der Velde en Emma van Ameijde