€ 1952
opgehaald
2
acties

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

We gaan de Dom in het licht zetten als de wintertijd ingaat!

Van zaterdag op zondag wordt de klok verzet, worden de dagen korter en vult de stad zich met sfeervolle verlichting. Door jezelf en je fiets te verlichten en in een vrolijke Lichtjesparade door de stad te fietsen zet je Utrecht en met name de Domtoren in de schijnwerpers. 

Met jouw deelname aan de Lichtjesparade draag je bij aan het fonds noodzakelijk voor het restaureren en verlichten van de Domtoren van Utrecht. Met het Spot op de Dom Fietsfestival op 26 oktober laten we samen zien hoe belangrijk licht is in de donkere uren van de nacht.  Iedereen die kan fietsen kan zich voor de Lichtjesparade inschrijven, waar alle soorten fietsen welkom zijn. Verlicht jezelf en je fiets en laat zien dat je om de prachtige Domtoren en haar verlichting geeft!

Lichtjesparade
te fiets

Zet je spot aan
op zaterdag 26 oktober!

Met jouw deelname aan de Lichtjesparade draag je bij aan het fonds noodzakelijk voor het restaureren en verlichten van de Domtoren van Utrecht. Met het Spot op de Dom Fietsfestival op 26 oktober laten we samen zien hoe belangrijk licht is in de donkere uren van de nacht. Deelnemers van de Lichtjesparade fietsen in een grote optocht door de stad langs de grachten en de singels, zodat we met zijn allen een feestelijke parade vormen en de aandacht trekken. Iedereen die kan fietsen kan zich voor de Lichtjesparade inschrijven, waar alle soorten fietsen welkom zijn. Verlicht jezelf en je fiets en laat zien dat je om de prachtige Domtoren en haar verlichting geeft.

fotocredit: Amsterdam Light Parade

Locatie:

Op het Domplein is het een gezellige drukte, je kunt er eten en drinken, je fiets verlichten en versieren, leuke spelletjes doen en luisteren naar live-muziek. Na afloop steken we de symbolische stekker in het stopcontact waarmee we de spot op de Dom aan zetten.

Het Programma Fietsfestival Domplein

Zaterdagavond 26 oktober staat in het teken van licht, omdat we de Dom niet in het donker willen laten staan.

15.00 - 21.00 uur

doorlopend programma op een sfeervol verlicht Domplein

17.00 - 20.00 uur

Nachtrit van Dom tot Dom

18.23 - 20.00 uur

Lichtjesparade te fiets

21.00 - 22.30 uur

Wielercafé met spraakmakende verlichte’ gasten