Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Fiets samen in verlichte fietsparade door Utrecht!

Van zaterdag op zondag wordt de klok verzet, worden de dagen korter en vult de stad zich met sfeervolle verlichting. Door jezelf en je fiets te verlichten en in een vrolijke Lichtjesparade door de stad te fietsen laat je zien hoe belangrijk verlichting is als je door donkere straten fietst. Doe mee met je hele familie, vriendenclub en buurtgenoten!

Locatie:

Op het Domplein is het een gezellige drukte, je kunt er je fiets verlichten en versieren en leuke spelletjes doen. Hiermee steunen we het initiatief de Nacht van de Nacht en moedigen we de verduurzaming van verlichting aan.

Meer informatie? Bekijk ons Facebookevenement

Lichtjesparade
te fiets

Zet je spot aan
op zaterdag 26 oktober!

Fietsen voor de Dom - sponsorpakket voor bedrijven

De Lichtjesparade en de Nachtrit Dom tot Dom bieden een speciaal pakket voor bedrijventeams aan met onder andere een eigen tafel met butler, een teamfoto en extra service. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de organisatie, u wordt dan spoedig gebeld om het bedrijvenpakket af te stemmen op uw wensen. Wij bieden uw organisatie graag de mogelijkheid om met een sponsorpakket op maat de restauratie en verlichting van de Dom te ondersteunen.

Inhoud bedrijvenpakket

  • Mogelijkheid voor aparte ontvangst aan het Domplein vooraf aan de tocht (incl. diner en omkleedruimte);
  • Eigen parkeerplaats in de buurt van het Domplein;
  • Eigen tafel na de finish op het Domplein-terras met butler;
  • Eigen aanspreekpunt tijdens het evenement;
  • Teamfoto bij de finish

Met jouw deelname aan de Lichtjesparade laat je zien dat je om de Dom geeft en kan bijdragen aan de restauratie en verlichting van de Domtoren van Utrecht. Met het Fietsfestival Domplein op 26 oktober laten we samen zien hoe belangrijk licht is in de donkere uren van de nacht. Deelnemers van de Lichtjesparade fietsen in een grote optocht door de stad langs de grachten en de singels, zodat we met zijn allen een feestelijke parade vormen en de aandacht trekken. Iedereen die kan fietsen kan zich voor de Lichtjesparade inschrijven, waar alle soorten fietsen welkom zijn. Verlicht jezelf en je fiets en laat zien dat je om de prachtige Domtoren en haar verlichting geeft. Fotocredit: Amsterdam Light Parade

Het Programma Fietsfestival Domplein

Zaterdagavond 26 oktober staat in het teken van licht, omdat we de Dom niet in het donker willen laten staan.

15.00 - 21.00 uur

doorlopend programma op een sfeervol Domplein

18.30 - 22.00 uur

Nachtrit van Dom tot Dom

18.23 - 20.00 uur

Lichtjesparade te fiets

20:00 uur

Alle lichten doven en de kaasjes worden aangestoken.