€ 1952
opgehaald
2
acties

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

We gaan de Dom in het licht zetten
als de wintertijd ingaat!

Van zaterdag op zondag wordt de klok verzet, worden de dagen korter en vult de stad zich met sfeervolle verlichting. Sluit je aan bij het verlichte peloton van Utrechtse wielrenners en zet de Domtoren in de schijnwerpers.

Met jouw deelname aan de Nachtrit van Dom tot Dom draag je bij aan het fonds noodzakelijk voor het restaureren en verlichten van de Domtoren van Utrecht. Met het Spot op de Dom Fietsfestival op 26 oktober laten we samen zien hoe belangrijk licht is in de donkere uren van de nacht.

Nachtelijke
wielertocht
van Dom tot Dom

Zet je spot aan
op zaterdag 26 oktober!

Wielrenners verzamelen zich op 26 oktober in het hart van de stad en fietsen in de avondschemer de stad uit richting de Heuvelrug. De wielertocht is ongeveer 70 kilometer lang en geschikt voor de geoefende wielrenner. Je fietst in kleinere groepjes over een mooie route en zorgt voor genoeg licht op je fiets. Hiermee maak je de weg voor je zichtbaar en zien deelnemers er van een afstand uit als rijdende lichtbundels van wielrenners. Door mee te fietsen aan de Nachtrit van Dom tot Dom laat je zien hoe belangrijk goede verlichting is en dat je om de het restaureren en verlichten van de prachtige Domtoren geeft!

Locatie 

Op het Domplein is het een gezellige drukte, je kunt er eten en drinken, je fiets verlichten en versieren, leuke spelletjes doen en luisteren naar live-muziek. Na afloop steken we de symbolische stekker in het stopcontact waarmee we de spot op de Dom aan zetten.

 

Het Programma Fietsfestival Domplein

Zaterdagavond 26 oktober staat in het teken van licht, omdat we de Dom niet in het donker willen laten staan.

15.00 - 21.00 uur

doorlopend programma op een sfeervol verlicht Domplein

17.00 - 20.00 uur

Nachtrit van Dom tot Dom

18.23 - 20.00 uur

Lichtjesparade te fiets

21.00 - 22.30 uur

Wielercafé met spraakmakende 'verlichte' gasten