De Dom is thuiskomen.

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

juni 2018

De Dom is thuiskomen.

Leonie Waalkens

Voor mij betekent de Dom thuiskomen, daar waar mijn roots liggen. Ik ben geboren in de Albert Neuhuysstraat achter het Wilhelminapark en heb tot mijn 18e iets verderop aan de Rembrandtkade gewoond. Ik werkte op de Uithof en ben op mijn 28e uit Utrecht naar Nieuwegein vertrokken.

Ik woon al 40 jaar niet meer in Utrecht, helaas. Ik ben uiteindelijk in Friesland terecht gekomen doordat ik honden fokte en graag wilde uitbreiden. Dat ging in Utrecht niet. In Friesland waren de huizen goedkoop en de ruimte eromheen gigantisch.

In het verleden ging ik regelmatig naar hondenshows in de Jaarbeurshallen en naar enkele vrienden die ik nog had in Utrecht en Nieuwegein. Helaas (oh jee, alweer helaas) ben ik de laatste jaren niet meer in staat om met de auto naar Utrecht te gaan. De laatste keer was 2 jaar terug toen ik met een vriendin met een bus meubilair heb opgehaald uit Lunetten. We hebben er toen een 'dagje Utrecht' van gemaakt.

Toen ik nog wel met de auto vanuit het noorden naar Utrecht reed, keek ik bij het naderen van de stad altijd uit naar het moment dat ik de Domtoren weer zag. Dan dacht ik: “Ja, ik ben er weer.” Ik ben wel nog steeds lid van diverse Utrecht pagina's op facebook. Heerlijk om al die foto’s te bekijken, ook na zoveel jaar!