Domdiner Kersteditie

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Het Domdiner, de Kersteditie, is in verband met de aangescherpte coronamaatregelen verplaatst naar 5 april 2022.

Wat hadden we graag het Domdiner, de Kersteditie, voor al onze gasten georganiseerd. Helaas kunnen we dit niet doen op een ongedwongen, ontspannen, sfeervolle en feestelijke manier. Tijdens het Domdiner willen we veel goede gesprekken met tafelgenoten en andere gasten. Met schrijvers, dichters en zangers die aan de tafel een privé optreden gaven. Met de burgemeester die langs zou komen bij alle gasten. En met een overweldigend koor dat tussen de dinergangen de mooiste kerstliederen zou zingen voor de bijna 400 gasten. 

Echter ….. de duur van de huidige Coronamaatregelen is ongewis, waardoor ook wij geen zekerheid hebben over de doorgang van het Domdiner. We willen het in optima forma door laten gaan, maar dat kunnen we op deze wijze niet garanderen. Opgeteld is dat teveel onzekerheid om een perfect Domdiner met de gewenste uitstraling en sfeer te organiseren. Daarom hebben we met pijn in het hart besloten dat het Domdiner op 14 december niet doorgaat. Wij allemaal, en zeker ook de fundraising voor de restauratie van de Domtoren, konden wel een 'boost' gebruiken. Helaas mocht het nu niet zo zijn. 

Tegelijkertijd zijn we verheugd dat we samen met de Domkerk een nieuwe datum hebben kunnen vinden in 2022. Wij gaan ervan uit dat we tegen die tijd niet de beperkingen zullen ondervinden, die ons nu parten spelen. Het Domdiner, ‘Passie voor de Domtoren’ gaan we organiseren op 5 april, ongeveer een week voor Pasen. Uiteraard kunt u een passende ambiance verwachten.

Ondanks deze teleurstelling zijn we enorm dankbaar dat zo veel mensen ons initiatief steunde door een tafel te reserveren en hopen dat iedereen de reservering aanhoudt voor 5 april. 

Dan rest ons voor nu slechts u het allerbeste te wensen voor de komende periode. We treffen elkaar hopelijk snel!

Meer informatie over de reserveringen voor het Domdiner op 5 april 2022 wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Foto: Aagjestudio.