Domdiner Kersteditie

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Kom naar het fundraising diner van Stichting Utrechts EigenDom in de Domkerk op dinsdag 14 december! 

Wil jij jouw steentje bijdragen aan de restauratie van de iconische Domtoren? Kom dan naar het Domdiner, de kersteditie! Na het grote succes van het domdiner in 2019 zijn we dit jaar terug met hét fundraisingdiner van Utrecht. Lees hieronder verder waar dit initiatief uit is ontstaan en hoe je kan reserveren. 

 

Initiatief

De Dom staat er al ruim 600 jaar en heeft in die tijd alles gezien. Van de Vrede van Utrecht tot het einde van de Tweede Wereldoorlog, studentenoproer, uitbundige feesten op het plein en ga zo maar door. De Dom was er altijd voor ons, maar heeft nu onze hulp nodig. De komende jaren wordt onze toren grondig gerestaureerd. Er is echter meer nodig: Utrechters én bezoekers aan de stad moeten in de toekomst nog meer van de Dom kunnen genieten. Daarom voegen wij iets toe wat de reguliere restauratie niet kan meenemen: het na de restauratie in vernieuwde, verbeterde en duurzame vorm terug laten komen van de kunstzinnige aanlichting van de Domtoren, ‘In Lumine Tuo’. Laat onze Dom weer Stralen! Voor die blijvende beleving gaan wij zorgen! Met inwoners, bedrijven en fondsen zetten wij ons in om de restauratie van de Domtoren financieel te ondersteunen. Voor ons allemaal heeft de Domtoren een bijzondere betekenis.

 

Domdiner

De vijf jaar durende restauratie van de Domtoren is in 2019 gestart. Op 15 oktober 2019 organiseerden wij het eerste Domdiner. Met de zeer gewaardeerde inbreng van een vijftigtal bedrijven was ons eerste gezamenlijke Domdiner, het grootste diner dat ooit in de Domkerk heeft plaatsgevonden, een onverwacht groot succes. De ambiance en sfeer in de Domkerk waren betoverend, uitgelaten en feestelijk. Op 14 december 2021 toveren wij de Domkerk om in Kerstsfeer, met licht, decor, zang, verhalen, gedichten en een mooi diner: Domdiner 2021, de Kersteditie. De Dom is niet alleen het bekendste monumentale erfgoed van Utrecht, maar ook het meest emotionele. Er zijn Utrechters die pas ‘thuis zijn’ of ‘thuiskomen’ als ze de Dom zien. Utrecht is niet voor te stellen zonder dit symbool. Liedjes, logo’s, bedrijfsnamen, toerisme, sportclubs, evenementen etc. verbinden zich al eeuwen aan de Dom. U kunt zich ook verbinden aan dit erfgoed. Als particulier met hart voor de Dom of als organisatie/bedrijf. Domdiner 2021: voor iedereen die de Dom wil behouden voor de toekomst. Op 14 december ontmoet u alle bekende en onbekende gelijkgestemden in de Domkerk tijdens het Domdiner, de Kersteditie