Domdiner wordt na succesvolle première jaarlijkse traditie

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Utrecht, 17 oktober 2019 


Eerste fundraisingdiner voor restauratie Domtoren bracht € 112.500,- op

Domdiner wordt na succesvolle première jaarlijkse traditie

Het Domdiner wordt, na het onverwacht grote succes van het eerste diner afgelopen dinsdag, een jaarlijkse traditie. Dat heeft de Stichting Utrechts EigenDom besloten. Het eerste fundraisingdiner in de Domkerk, waaraan bijna vierhonderd Utrechters deelnamen, bracht € 112.500,- op.

“Die opbrengst heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen”, zegt Olav Rosenberg, voorzitter van de Stichting Utrechts EigenDom. “We hadden wel op een behoorlijke opbrengst gerekend, maar dat die zo hoog zou uitvallen, was voor ons een verrassing. En een reden om dit succesvolle concept de komende jaren te herhalen, in elk geval voor de duur van de restauratie van de Domtoren.”

De stichting is opgericht om door middel van uiteenlopende evenementen en initiatieven in samenwerking met de Utrechtse bevolking en het bedrijfsleven geld op te halen om bij te dragen aan de restauratie van de Domtoren. Eerste doel is het na de restauratie in vernieuwde, verbeterde en duurzame vorm terug laten komen van de kunstzinnige aanlichting van de toren. “Ook de opbrengst van het Domdiner gaat rechtstreeks naar dit doel”, aldus Rosenberg.

Die opbrengst werd dinsdag gerealiseerd door de verkoop van tafels aan het bedrijfsleven voor het grootste diner dat ooit in de Domkerk heeft plaatsgevonden, een veiling en een loterij. “We hadden mooie items en prijzen, zoals een elektrische fiets, een exclusieve rondleiding op de Dom door de restauratie-architect, samen koken met schrijver Ronald Giphart, hoofdtribunekaarten voor een wedstrijd van FC Utrecht en plekken op de VIP-boot bij de aankomst van Sinterklaas in de stad, om er maar een paar te noemen”, zegt de voorzitter van Utrechts EigenDom. “En ik ben er zeker van dat we volgend jaar voor het bedrijfsleven weer een aantrekkelijk programma hebben, waardoor het Domdiner 2020 ook een succes wordt.”