Eerste gepersonaliseerde Domlamp voor ondernemer Bob Scherrenberg

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Ontwerper Louis Verbeek heeft de eerste Lumina ‘Domtoren’ designlamp met een gepersonaliseerde skyline overhandigd aan de Utrechtse ondernemer Bob Scherrenberg. Verbeek presenteerde vorig jaar al zijn unieke Lumina- en Scipio-Domlampen, waarvan de voet bestaat uit een montant, afkomstig uit de restauratie van de Domtoren. “Op de kap van deze lampen is de skyline van Utrecht te zien met de markantste gebouwen van de stad met in het midden natuurlijk de Domtoren”, aldus de eigenaar van ontwerpbureau SemperNovum.

Inmiddels is het ook mogelijk de skyline op de kap te personaliseren. “Je kunt er een bekend Utrechts gebouw waarmee je een bijzondere band hebt op laten afbeelden of bijvoorbeeld je eigen huis of bedrijfspand”, licht Verbeek toe. Scherrenberg (links op de foto) koos voor een afbeelding van de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Hij is eigenaar van dit monumentale, industriële gebouw, waar vroeger rollend materieel voor de spoorwegen en zelfs complete bruggen werden vervaardigd. Nu vinden er grote evenementen, beurzen en bedrijfsfeesten plaats.

Scherrenberg, die ook eigenaar is van tuincentrum Steck waar ornamenten uit de Domtoren verkrijgbaar zijn, toonde zich erg verheugd met het resultaat. “De lamp is prachtig geworden”, zei hij. “Mooi om de Werkspoorkathedraal zo fraai op de kap te zien staan.” Voor meer informatie: www.sempernovum.nl. Een deel van de verkoop van ornamenten en producten die zijn gemaakt van restmateriaal uit de restauratie van de Dom, komt ten goede aan de Stichting Utrechts eigenDom. Die spant zich in om het Utrechts icoon na voltooiing van de restauratie te voorzien van een nieuwe, fraaie aanlichting.