Koninklijke onderscheiding voor Olav Rosenberg

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Bij de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag is ook Olav Rosenberg, voorzitter van de Stichting Utrechts eigenDom, koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen die bij deze hoge onderscheiding horen, werden hem opgespeld door de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma.

De burgemeester sprak Olav in de Stadsschouwburg van Utrecht toe, in het gezelschap van 26 anderen gedecoreerden en hun familie en vrienden. De directe aanleiding voor het verlenen van de koninklijke onderscheiding was het vele en intensieve werk van Rosenberg, de afgelopen jaren als voorzitter van de Stichting Utrechts eigenDom. “Dankzij jouw niet aflatende inzet krijgt de Dom na voltooiing van de restauratie dit jaar een prachtige en eigentijdse nieuwe aanlichting”, aldus Dijksma.

Maar ze haalde ook de vele andere vrijwillige maatschappelijke activiteiten van Rosenberg aan, gedurende vele jaren en op uiteenlopende gebieden. Zo is de nieuwe Ridder in de Orde van Oranje Nassau jaren penningmeester van FC Utrecht geweest en heeft hij bijgedragen aan het destijds financieel weer gezond maken van de club, is hij betrokken geweest bij het opzetten van een nieuwe organisatie voor de Utrechtse stadspromotie en heeft hij ook op meerdere fronten een actieve rol gespeeld in de culturele wereld van de stad.