Kruisbloem voor Jo de Viet

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Jo de Viet kreeg bij zijn afscheid als ambtenaar van de gemeente Utrecht op dinsdag 16 april een originele kruisbloem overhandigd. Het ornament, afkomstig uit de restauratie van de Domtoren, ontving De Viet uit handen van voorzitter Olav Rosenberg van de Stichting Utrechts eigenDom en Cor Jansen, directeur-bestuurder van Utrecht Marketing.

Zij prezen vooral De Viets inspanningen van de laatste jaren om de stichting en Utrecht Marketing vanuit de gemeente te ondersteunen bij hun gezamenlijke initiatieven om geld bij elkaar te krijgen, zodat de Domtoren na de restauratie wordt voorzien van een nieuwe, iconische aanlichting. Eén van die initiatieven is de actie Van Dom tot steengoed, waarbij restmateriaal uit de restauratie van de Dom nieuwe bestemmingen krijgt. “De Dom is een icoon voor de stad, maar jij bent dat ook”, zei Rosenberg. En Jansen voegde daaraan toe: “Zonder jou zou heel veel in Utrecht niet van de grond zijn gekomen.”

De 67-jarige De Viet, die na 33 dienstjaren bij de gemeente Utrecht met pensioen gaat, is in uiteenlopende sleutelposities actief geweest in en voor de stad. Zo was hij vele jaren hoofd Economische Zaken, blies hij de Utrechtse stadspromotie nieuw leven in en was hij nauw betrokken bij talrijke grote projecten, zoals het binnenhalen van de start van de Tour de France in 2015.

Jo de Viet nam ten overstaan van zo’n 150 (oud)collega’s en relaties afscheid, samen met twee andere ambtenaren met een langdurige staat van dienst bij de gemeente Utrecht, Hetty van Veen en Ruud Nijveld.