Laatste keer Keys of Light op sfeervol Domplein

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Op een druk en sfeervol Domplein werd vrijdagavond 20 december voor de laatste keer Keys of Light gespeeld. Dit bijzondere klank- en lichtspel is vanaf 15 oktober een groot aantal avonden opgevoerd door een reeks uiteenlopende pianisten.

De laatste avond traden pianisten op die in de loop van de twee maanden de piano van Keys of Light hadden bespeeld en daarmee zorgden voor fraaie projecties op de Domtoren. Ook leerlingen van de Herman Brood Academie waren uitgenodigd op de slotavond een optreden te verzorgen.

‘Keys of Light’, ontwikkeld door de Utrechtse studio Mr. Beam, was één van de projecten waarmee de Stichting Utrechts EigenDom geld wil genereren om bij te dragen aan de restauratie van de Domtoren. “Keys of Light is een groot succes geworden en laagdrempelig, zoals we dat ook bedoelden”, zei Olav Rosenberg, voorzitter van Utrechts EigenDom vrijdagavond tegen het belangstellende publiek. “We hebben de Domtoren letterlijk in het licht kunnen zetten.”

‘Nog veel meer op stapel’
Dat was niet mogelijk geweest, aldus Rosenberg, zonder de steun van Centrum Management Utrecht, de Ondernemersvereniging Hoog Catharijne, het K.F. Hein Fonds en het Elise Mathilde Fonds en natuurlijk al die Utrechters die hebben gedoneerd. “En we gaan de komende jaren door met het initiëren en ondersteunen van uiteenlopende acties en evenementen”, zegt Rosenberg. “Na ons succesvolle eerste jaar, met onder meer een geslaagd fundraisingdiner in de Domkerk en diverse andere grote en kleine acties, staat er nog veel meer op stapel. Wij zouden het geweldig vinden als met steun van de stad, bewoners, het bedrijfsleven en de culturele fondsen de illuminatie van de Dom vernieuwd, verbeterd en duurzaam terug kan komen na de restauratie van vijf jaar. Onze eigen Dom moet gaan stralen als nooit daarvoor,” aldus de voorzitter van Utrechts EigenDom.

‘Keys of Light 2020’
Mo Assem van Mr. Beam, de bedenker en ontwikkelaar van Keys of Light, zei vrijdagavond de Stichting Utrechts EigenDom erg dankbaar te zijn voor de kans om Keys of Light in Utrecht te presenteren. “Maar we zijn natuurlijk alle partijen die dit project mogelijk hebben gemaakt, erkentelijk”, aldus Assem. “We hopen volgend jaar, in 2020, terug te komen met een geperfectioneerde versie van Keys of Light”, zei hij. “Zeg maar: Keys of Light 2.0 of nog beter: Keys of Light 2020!”