Nieuws

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Opbrengst naar financiering nieuwe iconische aanlichting van de Dom

Op zaterdag 9 november het laatste Domdiner!

Wie bij één van de eerdere Domdiners aanwezig is geweest, weet hoe bijzonder dit fundraisingevenement altijd is. En anders hebben Utrechtse ondernemers van anderen ongetwijfeld de enthousiaste verhalen over die legendarische avonden in de Domkerk gehoord. “We kunnen iedereen geruststellen; dit najaar volgt nog één Domdiner en wel op zaterdag 9 november, de dag dat heel Utrecht de Dom viert!”, kondigt Olav Rosenberg, voorzitter van de Stichting Utrechts eigenDom, aan.

“We zien het telkens als we langs de Dom komen; langzaam maar zeker zakken de steigers en eind van de zomer is de restauratie afgerond en is onze Domtoren weer volledig zichtbaar”, aldus Rosenberg. De Stichting Utrechts eigenDom, die de afgelopen jaren via uiteenlopende acties en initiatieven geld heeft ingezameld om de Dom na voltooiing van de restauratie te voorzien van een nieuwe, iconische aanlichting, organiseert dus nog eenmaal het Domdiner. Net als bij de eerdere diners gaat de opbrengst ook deze keer naar de financiering van de aanlichting, die de Dom opnieuw laat stralen.

Het wordt ditmaal wel een heel bijzondere avond en niet alleen omdat het Domdiner voor de allerlaatste keer plaatsvindt. Op 9 november wordt de nieuwe aanlichting ontstoken en eindigt de jaarlijkse Sint Maartensparade die avond op het Domplein. Deelnemers aan het Domdiner zijn met hun gasten verzekerd van de beste plekken om dit feeërieke schouwspel gade te slaan.

“We kunnen nog niet alles verklappen van wat er die avond gebeurt, maar in elk geval ligt het verzoek bij een zeer bijzondere gast om de nieuwe aanlichting in aanwezigheid van ons gezelschap officieel te ontsteken”, laat Rosenberg alvast weten.

Nadere informatie over het programma volgt binnenkort. “We verwachten veel belangstelling, maar wie die avond verzekerd wil zijn van een tafel in de Domkerk, kan die nu al reserveren via domdineronzeeigendom@gmail.com”, aldus de voorzitter van de stichting.

“We kijken er weer naar uit om Utrechtse ondernemers en hun gasten op 9 november in grote getale te begroeten”, blikt Rosenberg vooruit.