Ook Domtoren én bezoekerslift weer open!

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Nu ook de culturele sector (inclusief de musea) weer ruimere openingsmogelijkheden heeft, kunnen bezoekers ook weer de Domtoren op. Dat is vanwege de corona-beperkingen lange tijd niet mogelijk geweest.

Naast de rondleidingen met de trap (465 treden naar een hoogte van 112 meter) kan ook weer gebruik worden gemaakt van de unieke bezoekerslift die naast de Dom is aangebracht. Deze gaat dagelijks omhoog, maar de komende tijd nog niet op maandag en dinsdag. Met de lift, die er is gekomen op initiatief van de Stichting Utrechts eigenDom, kunnen bezoekers tot helemaal bovenin de toren komen.

Bijdragen aan restauratie
De Stichting Utrechts eigenDom zamelt geld in om bij te dragen aan de restauratie van Utrechts icoon bij uitstek. Van elk verkocht kaartje voor de lift gaat een deel naar de stichting en dus naar de restauratie van de Dom. “Geweldig dat ook de bezoekerslift weer in gebruik kan worden genomen”, zegt Olav Rosenberg, voorzitter van Utrechts eigenDom. “Natuurlijk vooral voor al die mensen die eindelijk weer kunnen ervaren hoe bijzonder het is om helemaal bovenin de Dom te komen, maar ook voor ons als stichting. Hoe meer bezoekers met de lift omhoog gaan, des te meer wij kunnen bijdragen aan de restauratie van die prachtige Domtoren.”