Restauratie Dom eerder klaar dan verwacht; Stichting Utrechts eigenDom gaat door met fundraising voor lichtkunstwerk

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Restauratie Dom eerder klaar dan verwacht; Stichting Utrechts eigenDom gaat door met fundraising voor lichtkunstwerk

Dat de restauratie van de Domtoren voorligt op schema en dus eerder wordt afgerond dan verwacht en dan ook nog eens binnen de begroting, is natuurlijk mooi nieuws. De meeste grootschalige projecten duren veel langer dan gepland en de kosten komen dikwijls veel hoger uit dan begroot.

Maar dat de Stichting Utrechts eigenDom nu ook haar activiteiten kan afronden, is allerminst het geval, betoogde voorzitter Olav Rosenberg bij RTV Utrecht. De stichting wil de Dom na de restauratie voorzien van een kunstzinnige en duurzame aanlichting en zamelt via uiteenlopende acties en initiatieven geld daarvoor in. Omdat de bezoekerslift in januari verdwijnt, mist de StUeD die inkomstenbron, aldus Rosenberg. Maar de komende jaren komen er nog diverse acties aan om het lichtkunstwerk te realiseren. Zo is er op 21 maart weer een fundraising Domdiner, loopt de actie Van Dom tot steengoed nog door en zijn andere initiatieven in voorbereiding.

Zie voor het volledige bericht bij RTV Utrecht: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3496986/het-verdwijnen-van-de-steigers-...