Vanaf dinsdag 2 juni weer rondleidingen in Domtoren

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Op dinsdag 2 juni starten de reguliere rondleidingen in de Domtoren weer. De torengidsen staan te popelen om bezoekers weer veilig te ontvangen in de hoogste kerktoren van Nederland en om hen mee naar boven te nemen voor een schitterend uitzicht over Utrecht. Dit heeft Utrecht Marketing, dat de exploitatie van de Domtoren verzorgt, dit weekend laten weten.

De mogelijkheden om de Domtoren met de bezoekerslift te bezoeken worden momenteel onderzocht, maar de Stichting Utrechts EigenDom hoopt natuurlijk dat de lift spoedig in gebruik kan worden genomen. “Immers, elke rit naar boven zorgt voor een bijdrage aan onze Stichting en dus aan de restauratie van de Domtoren”, zegt voorzitter Olav Rosenberg van Utrechts EigenDom.

Ticketverkoop
Zoals altijd is bezoek alleen mogelijk met een rondleiding. Op de website dienen bezoekers voorafgaand aan hun bezoek tickets te kopen. Zo wordt drukte in de winkel aan het Domplein voorkomen, aldus Utrecht Marketing.

Domtoren en corona
Om de Domtoren ook in deze tijd van corona veilig te kunnen bezoeken is voor zowel bezoekers als medewerkers een aantal maatregelen genomen. De groepsgrootte per rondleiding is aangepast, net als de looproutes in de winkel en in de toren zelf. Op die manier kan iedereen altijd voldoende afstand houden. De gidsen zijn extra getraind en begeleiden de bezoekers. Ook worden de winkel, de toren en onderdelen die geregeld worden aangeraakt (zoals trapleuningen en kluisjes) extra schoongemaakt.