Waarom de Stichting Utrechts EigenDom?

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

De Dom staat er bijna 650 jaar en heeft in die tijd alles gezien. Van de Vrede van Utrecht tot het einde van de Tweede Wereldoorlog, studentenoproer, uitbundige feesten op het plein en ga zo maar door. De Dom was er altijd voor ons, maar heeft nu onze hulp nodig.

 

De komende jaren wordt onze toren grondig gerestaureerd. Er is echter meer nodig: Utrechters én bezoekers aan de stad moeten in de toekomst nog meer van de Dom kunnen genieten. Daarom voegen wij iets toe wat de reguliere restauratie niet kan meenemen. Voor die blijvende beleving  gaan wij zorgen! Eén van de concrete doelen de komende jaren is het realiseren van een prachtige aanlichting van de Dom, zodat de pracht van ons icoon nog beter uit de verf komt.

 

Met de inwoners, de bedrijven en de fondsen in Utrecht gaan we ons inzetten om de restauratie van de Domtoren financieel te ondersteunen. Want onze eigen Dom, daar geven wij om! Vijf Utrechters met hart voor hun stad hebben samen met de gemeente Utrecht de Stichting Utrechts EigenDom opgericht. Doel is om fondsenwerving voor de restauratie uit particuliere middelen mogelijk te maken. Het bestuur wordt gevormd door Olav Rosenberg (voorzitter), Paul de Blok (penningmeester) en verder Lonneke Leijnse (lid), Bart Kaptein (lid) en Niels Aalberts (lid). Voor de restauratie van de Domtoren heeft in de Stichting het volgende beleidsplan opgesteld. 

 

Voor ons allemaal heeft de Domtoren een bijzondere betekenis!

 

Heb je vragen of opmerkingen? De Stichting Utrechts Eigendom is bereikbaar via: info@onzeeigendom.nl.


De statuten van de Stichting vind je hier.

De jaarverslagen van Stichting Utrechts eigenDom: 2022; 2021; 2020; 2019; 2018.

Het bestuursverslag uit 2020 staat hier.

Ons Privacy Statement vind je hier en hier onze Disclaimer

RSIN 8582.33.472.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.