‘Wil de Dom weer zien stralen’

Over deze site

Welkom! Op deze website komen wij in actie voor de restauratie van de Domtoren. Draag jij ook je steentje bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in de stad? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

‘Wil de Dom weer zien stralen’

De Dom weer zien stralen, dat is wat wij van Stichting Utrechts eigenDom willen. In een interview met het AD gaat voorzitter Olav Rosenberg dieper in op het Domdiner en wat er verder nog op de planning staat.

Om de Domtoren na de grootschalige renovatie in 2024 te laten stralen, gaat de fundraising om de verlichting te bekostigen in de hoogste versnelling. Dinsdag 5 april vindt het Domdiner plaats. Daar kunnen gasten loten kopen, kans maken op hele leuke prijzen: koken met burgemeester Sharon Dijksma in de keuken van Karel V, een rondleiding van Ad van Liempt langs de oorlogspanden van de Maliebaan, een bezoek met Frans van Seumeren aan Villa Jongerius, VIP tickets van de Ziggo en voor FC Utrecht en de kans op een Willy Wonka-route te volgen in TivoliVredenburg. (Er zijn nog een aantal tafels beschikbaar voor het Domdiner, reserveren kan je door te mailen naar eric@explorama.nl.)

Naast het Domdiner heeft Rosenberg het over de project wat binnenkort start: honderd Utrechters kunnen tegen betaling van 1000 euro een brief schrijven die na de renovatie in een schatkistje gaat en verstopt wordt in de lantaarn van de Domtoren, het achtkantige deel in de top van de toren. Bij de volgende renovatie, over 50 jaar, komen de de brieven weer tevoorschijn. Ook voor de Utrechters die zich dit niet kunnen veroorloven komt er een mogelijkheid om een brief te schrijven.

Het hele interview lezen? Dat kan via de site van het ad.